01 nov

Er zijn diverse en talloze mogelijkheden wanneer u bezig bent met het vernieuwen van uw badkamer. Als u toevallig bezig bent met het plaatsen van een nieuwe douche dan kunt u voor de keuze komen te staan welke douchedeur daar het beste in past. Of u nu kiest voor een inloopdouche of een douchecabine er kan altijd een mooie douchedeur in verwerkt worden. In dit artikel worden alle mogelijkheden op het gebied van nisdeuren voor u op een rijtje gezet. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten douchedeuren die er zijn? Leest u dan snel verder!

De pendeldeur

Dit populaire model heeft u vast al eens eerder bij iemand thuis gezien of elders voorbij zien komen. Het meest kenmerkende van dit type douchedeur, of ook wel nisdeur genoemd, is dat het in twee delen open kan. Op die manier kunt u altijd zo comfortabel mogelijk een doorgang voor uzelf creëren. Door de fijne uitstraling is deze deur ook gemakkelijk in iedere stijl badkamer toe te passen of het nu klassiek is of een strakke moderne opzet.

Ondanks de luxe uitstraling hoeft deze pendeldeur niet duur te zijn. Uiteraard bestaan er duurdere topmerken, maar alle andere fabrikanten die voor een gemiddelde prijs produceren, maken zeer degelijke en kwalitatief goede douchewanden en deuren. Op die manier is er op de markt een mooi aanbod op elk prijsniveau ontstaan. U kunt dus bijvoorbeeld ons eigen merk Excellante op Badkamerbelevenis.nl al voor een zeer schappelijke prijs in huis halen.

Daarnaast is er binnen dit type ook genoeg keuze in de maatvoeringen en kunt u de badkamer zo inrichten als u dat zelf van plan was.

De swingdeur

Eigenlijk komt dit type qua voordelen en eigenschappen dichtbij de pendeldeur. Maar bestaat het uit 1 stuk en is het idee functioneel gezien hetzelfde als een een gewone deur. Het past dus ook altijd overal bij qua stijl en omdat het maar uit 1 stuk bestaat ook nog eens zeer gemakkelijk te onderhouden. Wanneer u de deur met een nano coating neemt dan hoeft u eigenlijk helemaal weinig meer schoon te maken. Deze coating stoot namelijk vuil en kalk af en bent u dus al klaar wanneer u alleen een wisser langs de deur haalt.

De vouwbare nisdeur

Een vouwbare douchedeur (of vouwbare nisdeur) is een ideale oplossing voor de doucheruimte in kleinere badkamers of voor het stijlvol afwerken van de nis.
Allereerst omdat de nisdeur nu geen grote ruimte nodig heeft om open te draaien en dus in een krappere ruimte al een uitkomst kan bieden om de inloopdouche af te sluiten. Daarbij komt nog het voordeel dat de douchedeur ook niet zomaar ergens hard tegenaan kan zwaaien en het dus met kinderen ook een verstandige keuze kan zijn.

Een andere hele creatief en geweldig idee is samen te stellen met twee van deze vouwbare nisdeuren. U heeft een kleine badkamer maar u zou toch het liefste douchen in de afgesloten ruimte van een douchecabine, dan is dit idee met 2 vouwdeur

en een leuke oplossing. Namelijk is het mogelijk om met twee deuren van gelijke maat een inklapbare douchecabine te creëren. Dit kan door de de beide deuren in de hoek op de 2 muren te monteren, zodat wanneer ze uitgeklapt zijn op elkaar aansluiten. Als u vervolgens voor of na het douchen de ruimte nodig heeft dan klapt u beide deuren in naar de muur en heeft u direct weer alle ruimte ter beschikking.

Heeft u juist een grote ruimte ter beschikking voor de douche en moet u een flinke lengte zien af te sluiten? Ook dan is de vouwdeur een handig product. Wanneer u het liefste geen vaste wand in de badkamer wilt, maar bijvoorbeeld toch 1.80 meter moet zien af te sluiten dan bieden twee deuren van 90 cm een goede oplossing. Die kunnen in het midden met een magneetstrip op elkaar aangesloten worden, zodat de douchedeuren netjes sluiten. Daarnaast kan met een verbredingsprofiel de lengte beter aanpasbaar worden gemaakt en zelfs de nodige centimeters verlengd worden!

De schuifdeur

Dit type douchedeur wordt voor diverse situaties gebruikt en is eigenlijk bij iedereen wel toe te passen. Vanwege het schuifsysteem is er geen extra ruimte nodig om de draai van een deur te kunnen maken.
Er zijn verschillende soorten schuifdeuren die een ander soort rolsysteem gebruiken. De meest toegepaste methode is het ophangingssysteem aan twee grote wielen die aan de bovenkant van het vaste gedeelte zitten.
Op deze wielen loopt het schuifsysteem van de deur en dit geheel wordt altijd netjes afgewerkt in RVS of chroom zodat het een net geheel wordt.

 

Met alle mogelijkheden op een rij kunt u nu zelf bepalen wat het beste past bij uw wensen en smaak. Mocht u toch nog vragen hebben? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Reacties(01)

  1. Vraag: ben op zoek naar nisschuifdeur 100 cm breed 2-delig, 190 – 200 cm hoog 8 mm veiligh glas. Snelle levertijd. Kunt U adviseren ?

    R de jong 24 november 2018 Beantwoorden

Plaats een reactie

*