16 jan

Oplossingen voor de badkamervloer

De badkamer vernieuwen of alleen de hoognodige zaken aanpakken. De oude douchebak is toch ook zo schoon niet meer of de tegels zijn bijna niet meer te onderhouden. Wat gaan we doen?
Laten we die oude douchecabine eruit halen en kijken voor een inloopdouche, dat schijnt modern te zijn! Maar ja, wat gaan we dan doen met de vloer? 

Dit zou zomaar een overleg geweest kunnen zijn bij u thuis aan de keukentafel tussen u en uw partner. Dan besluit u om maar eens te gaan oriënteren op de mogelijkheden voor uw badkamer.
Er zijn steeds weer nieuwe trends en producten die hierop inspelen en dit artikel geeft wat meer inzicht hierin.

Daarnaast is het ook belangrijk om mee te gaan met de vernieuwingen met oog op de verkoopbaarheid van uw huis. Wanneer u weet dat u op relatief korte termijn ook weer weg zult gaan uit uw huis, zorgt u dan voor een up to date badkamer! Als u dit zo toegankelijk mogelijk houdt voor ieders smaak dan zal uw huis zichzelf ook makkelijker verkopen.

De inloopdouche

Het begrip inloopdouche kennen we tegenwoordig bijna allemaal wel. Deze is te maken door een douchewand of een muurtje op te trekken. De vloer kunt u dan vervolgens door tegelen en met een douchegoot afwerken. Het voordeel hiervan is dat alles in één stijl blijft en zoveel mogelijk op dezelfde hoogte, waardoor u geen opstap meer heeft. Het nadeel is echter dat u meer voegen(tussen de tegels) heeft in uw doucheruimte en dat tegels ook meer onderhoud vragen tegen (kalk)aanslag. Een ander puntje waar rekening mee gehouden moet worden is dat voor een douchegoot er altijd afschot gemaakt moet kunnen worden, zodat het water naar de goot afloopt. Dit kan met grote vloertegels soms bemoeilijkt worden wanneer u een kleine ruimte heeft. De tegels moeten dan heel veel gekanteld worden wat er al minder fraai uitziet.

Een andere optie is een douchebak of een douchevloer. De douchebak is er in een hoge versie of een lage variant te krijgen. Deze lage variant, die soms maar 3 cm hoog is, is erg populair op dit moment. De hoge douchebak is aan te raden wanneer uw afvoer niet in de vloer weggewerkt kan worden en dus boven de ondergrond moet blijven. Wanneer dit wel een mogelijkheid is, dan is een lage douchebak een mooie optie om van de hoge opstap af te zijn! Deze modellen zijn ook in diverse kleuren en looks te koop.

Het materiaal waar de douchebakken van gemaakt zijn kan verschillen. Een groot deel wordt gemaakt van acryl of biocryl voor de hoge douchebakken en tevens de lage douchebakken. De lage worden ook gemaakt uit een composietmateriaal van een soort steen. Hierdoor kunnen deze ook in diverse kleuren worden gemaakt met een leisteen look, wat een warme uitstraling geeft en een natuurlijke antislip. Douchevloeren(de meeste lage douchebakken) kunnen ook gelijk worden gelegd met de tegelvloer, omdat ze zelfdragend zijn en geen potenset meer nodig hebben. Als u daarvoor kiest bent u dus ook de opstap kwijt!

Het voordeel van een douchebak is dat het zeer gemakkelijk te onderhouden is en aanslag dus goed tegengaat. Er zit ook al afwatering verwerkt in de douchebak, waardoor er geen afschot in de vloer gelegd hoeft te worden. Een bijkomend voordeel van de stenen douchebakken is dat ze natuurlijk antislip hebben en warmer aanvoelen dan de tegelvloer, dit komt door het materiaal dat minder afkoelt.

Advies wanneer u gaat kijken voor een nieuwe oplossing: laat altijd een specialist langskomen om te kijken wat er technisch wel en niet uitvoerbaar is in uw huis.

Onze samenwerkingspartner in Den Haag is hier zeer bedreven in en kan u van goed advies voorzien.

stenen douchebak

Plaats een reactie

*